2015. június 09.

Váltóolaj szivárgás

A sebességváltó alkatrészeinek meghibásodása legjellemzőbben a sokat futott járművek magas környezeti hőmérsékleten történő működésekor tapasztalható. Néha olaj jelenik meg a kézi sebességváltó és a motor kapcsolódásánál, a tengelykapcsolón. A sebességváltó szellőztető rendszerének meghibásodása is okozhat olajszivárgást. Ezért ajánlatos először a légbeszívót ellenőrizni és szükség esetén kitisztítani.

Mindazonáltal az olajszivárgás legjellemzőbb oka a tömítések és perselyek rugalmasságának csökkenése - azok elöregedése, magas hőmérsékleten való működése miatt - . Az olajtömítések összezsugorodnak és lazán érintkeznek az alkatrészekkel.

Ebben az esetben helyreállítható a mechanizmus tömítettsége olajadalékok alkalmazásával. Ezek aktív komponense általában egy meghatározott lágyító szer. A lágyító hatásától az olajtömítés anyaga kitágul és szorosabban érintkezik a felületekkel.

 

Javaslatok

 

 

A mechanikus sebességváltók váltóolaj szivárgásának megszüntetésére alkalmazza: 

Atomex Sealer Transmission

 

Hírek, Cikkek

  • Xado a TecDoc-ban
    Xado a TecDoc-ban A xado motor és váltó olajokat megtalálhatja a TecDoc adatbázisában, így ha a TecDocban keres…
  • Interjú Béza Dániel autószerelővel
    Interjú Béza Dániel autószerelővel ► Mióta használsz Xado motorolajokat? Körülbelül másfél éve. Tavaly szezon elején kezdtük el használni elsősorban négyütemű…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Katalógus 2011-13

Zetor traktor