Opel Astrája F hidrotőkéje és a xado Vita-flush

2009.04.24.

Cserhalmi Etter Szabolcs

A Vita-Flush belső motortisztító hasznosságáról az alábbi tesztben győződtem meg.

Barátom panaszkodott, hogy Opel Astrája F (1,6 16V motor) kopogó hangot ad 157000 km óraállásnál. Az általa felkeresett szerelő megállapította, hogy az egyik hidraulikus szelephézag kiegyenlítő nem működik és az emiatt bekövetkezett nagy szelephézag a csattogás oka. A javítás módjaként a 16 db hidrotőke cseréjét jelölte meg, mert nem lehet megállapítani melyik a hibás. A javítás összegét 100.000 Ft körüli összegre becsülte, amelyből csak az anyagköltség 86000 Ft.

Opel Astrája F hidrotőkéje és a xado Vita-flush

Barátomnak ennyi pénze nem lévén, hozzám fordult mit tegyen. Állítsa le az autót, amíg összespórolja a pénzt, vagy mégis tudok valami megoldást. Javasoltam, hogy próbáljuk meg a Xado Vita-Flush motortisztító termékét, melyet a gyártó az általános belső motortisztításon kívül, speciálisan a hidrotőkék megbontás nélküli tisztítására is ajánl. A betöltéstől számított 500 km után a hibás hidrotőke miatti szelepzaj teljesen megszünt, amelyet egy Opel specialista is megerősített, aki nem tudta, hogy azzal probléma volt. Olajcsere után a motor, továbbra is hibamentesen üzemel. Ezt az egyszerű javítási módot mindenkinek tudom ajánlani, különösen a sokhengeres, többszelepes, hidrotőkés motoroknál, akár meghibásodás megelőzés jelleggel is.

 

Hírek, Cikkek

  • Mottec Lánc spray
    Mottec Lánc spray Miért különleges a XADO - Mottec Professional - lánc spray? Csak a  Xado- Mottec Professional-lánc…
  • Interjú Béza Dániel autószerelővel
    Interjú Béza Dániel autószerelővel ► Mióta használsz Xado motorolajokat? Körülbelül másfél éve. Tavaly szezon elején kezdtük el használni elsősorban négyütemű…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Katalógus 2011-13

Zetor traktor

;