Hűtőfolyadék szintjének csökkenése

Legfőbb okok:

 1. Alacsony nyomás a hűtőben
 2. Alacsony nyomás a hőcserélőben
 3. Alacsony nyomás a tágulási tartályban
 4. Hűtőfolyadék szivárog az alacsony nyomású ​összekötőcsöveken és a tömlők kötésein
 5. A vízszivattyú tömítése megsérült
 6. A vízszivattyú házának tömítőgyűrűje megsérült
 7. A hengerfej feszítőcsavarjai nincsenek eléggé meghúzva (hosszú idejű egyhelyben állás közben hideg motorral, szivárgó hűtőfolyadék jelenik meg a hengerfejen és a motorblokkon, továbbá hűtőfolyadék kerülhet a motorolajba)
 8. A hengerfej tömítésén szökik a nyomás
 9. A hűtőfolyadék szivárog a hengerköpeny vakdugóján

 


 

Javaslatok

 

 
 • Ha hűtőfolyadék szivárog a főhűtőből, a hőcserélőből vagy a hengerköpeny vakdugóin keresztül, nem szükséges azonnal drasztikus lépéseket tenni, szétszerelni a hűtőt vagy kiszerelni a vakdugókat és kijavítani a szivárogási helyeket. Legtöbb esetben elegendő speciális szerek alkalmazása:  Stop Leak hűtőhöz.
  Valamelyik termék hozzáadásával a hűtőfolyadékhoz és a jármű rövid idejű működtetésével teljesen kijavíthatók a 0,9 mm átmérőnél nem nagyobb szivárgási helyek, használat közben. 
   
 • Ha szökik a nyomás a tágulási tartályból vagy megsérült a vízszivattyú tömítése, a vízszivattyú házának tömítőgyűrűje vagy a hengerfej tömítése, akkor a sérült alkatrészeket ki kell cserélni.
   
 • Ha szivárog a hűtőfolyadék az alacsony nyomású összekötőcsövek kötésein vagy a hengerfej tömítésén keresztül, meg kell húzni (vagy ki kell cserélni) a szorítógyűrűket és a hengerfej feszítőcsavarjait.

 

Hírek, Cikkek

 • Dakar 2014
  Dakar 2014 Dakar 2014 A XADO Chemical Group 2014-ben saját csapattal indul a legendás Dakar rallyn. 2004…
 • Xado Maximum hatásvizsgálata
  Xado Maximum hatásvizsgálata XADO Maximum Diesel Truck hatásvizsgálata Volvo 670 Cummins diesel motorja 1,2 millió km futásteljesítmény után…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;