Nem megbízható a hűtőrendszer működése

 

A motor nem megfelelő hőmérsékleten történő működése (túlmelegedés vagy a normálnál hidegebb üzem) és lassú felmelegedése a hűtőrendszer ingadózó működésének a jele.

A hűtőrendszer ingadózó működésének egyik oka a hűtő meghibásodása, valamint belső (sár, korom a hűtőtestben vagy a tartályban) és/vagy külső (por, nyárfavatta, levelek stb.) elszennyeződése. A belső szennyeződések lelassítják vagy leállítják a folyadék keringését. A szennyeződés jellegzetes tünete, hogy csak a hűtő felső része melegszik fel, míg az alsó része hideg marad. A külső szennyeződések csökkentik a szabadon vagy a ventilátor által keresztüláramló levegő hűtő hatását.

A hiba elhárításához alaposan ki kell öblíteni a hűtőt.
 


 


Javaslatok

​A külső szennyeződések eltávolítására használjon VERYLUBE motorburkolat-tisztítót.

Ha nincs elegendő hűtőfolyadék a hűtőrendszerben alacsony nyomás, a tömlők, tömítések, a hűtőtest vagy a tartályok szivárgása következtében, illetve a ventilátort vagy a szivattyút hajtó ékszíj csúszása miatt túlmelegedhet a motor.

A 0,9 mm átmérőt nem meghaladó repedések és hibák kijavítására használjon Stop Leak Radiatort.

Jelentősebb meghibásodás esetén a hibás alkatrészt ki kell cserélni.

Az ventilátor vagy a szivattyú ékszíjának élettartamának növeléséhez, kopásának csökkentéséhez és csúszásának kiküszöböléséhez használjon VERYLUBE szíjápolót.

A hűtőrendszer stabil működését befolyásolhatja a termosztát, a ventilátor működésének érzékelőjének és a hermetikusan zárt tárolótartály állapota. Ha meghibásodást talál a szerkezetekben, akkor cserélje ki a hibás alkatrészeket. 

 

Hírek, Cikkek

  • Interjú Béza Dániel autószerelővel
    Interjú Béza Dániel autószerelővel ► Mióta használsz Xado motorolajokat? Körülbelül másfél éve. Tavaly szezon elején kezdtük el használni elsősorban négyütemű…
  • Anti-aging
    Anti-aging Ami az autódnak is jár Egy kis ráncfelvarrás sosem árt. Az optikai tuning azonban még…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;