Rosszul kinéző abroncsok, repedezés elleni védelem

 

Egyszer minden abroncs elöregedik. Az öregedés az abroncs felületén megjelenő repedésekről ismerhető fel, közben pedig megfigyelhető a védőgumi megkeményedése. A gumi keményedése megváltoztatja az abroncs tapadását.

A repedések előfordulásának okai: rossz minőségű gumi, az abroncs helytelen tárolása, kipufogógázok hatása, ózon és napsugárzás, rendszeres túlmelegedés, nedvesség, abroncsok karbantartási ideje nem megfelelő, használat alacsony guminyomással, jármű túlterhelése.

Az abroncs repedezésének további oka a jármű rendszertelen használata. Az abroncs normál feszültsége és összenyomódásának hiányában a speciálisan az abroncs védelmére kifejlesztett készítmények nem működnek, ezért megnő a repedezés valószínűsége. A speciális abroncsápoló termékek alkalmazása meghosszabbítja az abroncs élettartamát, visszaállítja a vonzó külsejét („nedves abroncs” hatás) és ellenállóbbá teszi a felületet mindenfajta szennyeződéssel szemben, ezáltal lehetővé teszi az abroncsok megóvását a repedezéstől, elszíneződéstől és a különböző légköri jelenségek hatásaitól.

 Javaslatok


Megjegyzés


A rendszeres kezelésnek köszönhetően az abroncs felülete simább és rugalmasabb lesz.

 

 

Hírek, Cikkek

  • Toronyóra
    Toronyóra Erősebb az idő vasfogánál! A XADO revitalizáló szer egy egyedülálló műkincs, Európa talán legöregebb működő…
  • Interjú Béza Dániel autószerelővel
    Interjú Béza Dániel autószerelővel ► Mióta használsz Xado motorolajokat? Körülbelül másfél éve. Tavaly szezon elején kezdtük el használni elsősorban négyütemű…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;