Megnövekedett olajfogyasztás, füst

 

A megnövekedett olajfogyasztásnak számos oka lehet.

A legelső dolog ami javasolni tudunk, hogy ellenőrizze a motorolaj minőségét. Nem megfelelő viszkozitású és a gyártói előírásoknak nem megfelelő olaj használata esetén gyakoribb a megnövekedett olajfogyasztás.

Tényleges probléma esetén a  legjellemzőbb, hogy beragadtak a dugattyúgyűrűk vagy elhasználódtak a hengerek és a dugattyúk. Ritkább esetben elszennyeződhetett a forgattyúház szellőztető rendszere.
 

 

 


 

Okok / Javaslatok

 

A hengerfal és a dugattyúgyűrű súrlódó felületeinek kopásától elhasználódik a henger-dugattyú csoport, ezáltal megnő az olajfogyasztás. A kopás küszöbölhető Xado revitalizáló segítségével. A revitalizáló kompenzálja a henger-dugattyú csoport kopását, optimalizálja a hézagokat, ezáltal helyreállítja az olajfogyasztást.

Javasolt termékek:

XADO 1 Stage  - revitalizáló

XADO 1 Stage Maximum  - revitalizáló és olajadalék egyben, ami a motorolaj kenési tulajdonságait javítja.

A problémát okozhatja a beragadt gyűrűk (kokszos olaj a dugattyúgyűrűk hornyaiban)
Mindazonáltal beragadás előfordulhat normál működés közben is, rossz minőségű üzemanyag vagy olaj hosszú idejű használata esetén. A hornyokban lerakódó szén csökkenti a dugattyúgyűrűk mozgékonyságát, így megsérül a henger és a dugattyú közti tömítés és elszivárog az olaj. Dekarbonizálni kell a gyűrűket. A dekarbonizálók speciális összetevőket tartalmaznak, amelyek feloldják és felpuhítják a magas hőmérsékletű zománclerakódásokat, majd ezek távoznak a hengerekből.

Verylube dekarbonizáló

MaxiFlush univerzális tisztítószer — eltávolítja a nehezen eltávolítható szennyeződéseket a motorból 

 

 

 

Hírek, Cikkek

  • Hatékonysági tanúsítvány
    Hatékonysági tanúsítvány A mellékelt jegyzőkönyv hat diesel tehergépkocsi, 3 éven át tartó vizsgálatát tartalmazza. Az összefoglaló  eredmény szerint a …
  • Xado Maximum hatásvizsgálata
    Xado Maximum hatásvizsgálata XADO Maximum Diesel Truck hatásvizsgálata Volvo 670 Cummins diesel motorja 1,2 millió km futásteljesítmény után…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;