Alacsony az olajnyomás a motorban

 

Villogó olajnyámás-jelző probléma

Meghatározható az olajnyomás-jelző lámpa villogásából vagy folyamatos égéséből különösen, ha a motor teljesen felmelegedett.

 

 

 

 

 


 

Lehetséges okok és megoldások

 • Megnőttek a hézagok a tengelycsapok és tömítések között
 • Az olajszivattyú nem hoz létre elegendő nyomást, mert lerakódások vannak a szivattyú belső alkatrészein
 • Elkoptak a szivattyú alkatrészei vagy  eltömődött az olajszivattyú szívó oldali szűrője.

Ha alapjáraton villog vagy folyamatosan ég az olajnyomást jelző lámpa, adagoljon Atomex Complex olajkezelő  adalékot a kenőanyag rendszerhez.

Adagoljon XADO VitaFlush olajrendszer-tisztítót is a motor kenőanyag rendszerébe, motorolaj literenként 100 ml-t, majd használja 700-1000 km-en keresztül.

Ezután cserélje le az olajat és az olajszűrőt, és szükség esetén ismét használja a  Atomex Complex olajkezelő adalékot , hogy ideiglenes megemelje az olajnyomást,

Ezután kezelje az új XADO olajjal feltöltött motort az elkopott tömítések és a forgattyústengely-csapok helyreállításához és az olajnyomás normalizálásához: XADO 1 Stage revitalizálóval.

A teljes kezelés 1500 km megtétele után fejeződik be. Ez idő alatt  a tömítések, a forgattyústengely-csapok és az olajszivattyú alkatrészeinek  kopása kompenzálódik és normalizálódik az olajnyomás.

 1. Az olaj felhígult az üzemanyagtól vagy a hűtőfolyadéktól.

Ha üzemanyaggal hígult fel a motorolaj, az injektor vagy az injektor fúvókájának meghibásodása miatt, akkor alapjáraton villog a jelzőfény. Ajánlatos Atomex Complex olajkezelő adalékot önteni felhígult olajhoz.

Ugyanakkor adagoljon az üzemanyagtartályba az alábbi üzemanyagrendszer-tisztítók közül a motor típusának (dízel vagy benzin) megfelelően: Verylube Complex üzemanyagrendszer-tisztító (dízel vagy benzin).

A tisztítóval kezelt üzemanyag felhasználása után adagoljon üzemanyagrendszerhez való EX120 Revitalizant®-ot,  (dízelmotorhoz való EX120 Revitalizant®-ot vagy üzemanyagrendszerhez való Revitalizant®-ot.)

Az üzemanyagrendszer tisztítása és kezelése  segít helyreállítani az injektorok és injektor fúvókák normál működését és megakadályozza, hogy nagy mennyiségű üzemanyag kerüljön a motorolajba.

Ha hűtőfolyadékkal hígult fel a motorolaj, mindenképpen szét kell szerelni és javítani kell a motort.

 1. Alacsony az olajszint a motor kenőanyag rendszerében.

Ha alacsony az olajszint, akkor töltse fel olajjal a nívószintig.

 1. Nagy az olajszűrő ellenállása.

Ha az olajszűrő ellenállása miatt csökken a nyomás, akkor szereljen be ajánlott gyártmányú szűrőt.

 

 

Megjegyzés

A benzinmotor injektorainak extrém elszennyeződése esetén ajánlatos XADO MaxiFlush hatékony tisztítószert alkalmazni.
Használható tisztítószerként álló öblítés során vagy adalékként az üzemanyag-befecskendezők üzemi tisztítása során.

 

Hírek, Cikkek

 • A Xado revitalizant hatásai
  A Xado revitalizant hatásai V. Zozulia, D. Isakov (XADO, Ukrajna) Z. Kolupaieva, A.Pugachev, S.Syrovitskii (NTU KhPI, Ukrajna) A SÚRLÓDÁSI…
 • JET 100 pancserteszt
  JET 100 pancserteszt JET 100 adalék hatása a benzin vizesedésére Ajánljuk motorosoknak és benzines autóikat télen pihentetőknek Jön…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;