Megnövekedett olajfogyasztás, füst

 

A megnövekedett olajfogyasztásnak számos oka lehet. A legjellemzőbb, hogy beragadtak a dugattyúgyűrűk vagy elhasználódtak a hengerek és a dugattyúk. Ritkább esetben elszennyeződhetett a forgattyúház szellőztető rendszere. 

 

 


 

Okok / Javaslatok

 

  • A beragadt gyűrűk (kokszos olaj a dugattyúgyűrűk hornyaiban) jellemző oka a motor túlmelegedése. Mindazonáltal beragadás előfordulhat normál működés közben is, rossz minőségű üzemanyag vagy olaj hosszú idejű használata esetén. A hornyokban lerakódó szén csökkenti a dugattyúgyűrűk mozgékonyságát, így megsérül a henger és a dugattyú közti tömítés és elszivárog az olaj. Dekarbonizálni kell a gyűrűket. A dekarbonizálók speciális összetevőket tartalmaznak, amelyek feloldják és felpuhítják a magas hőmérsékletű zománclerakódásokat, majd ezek távoznak a hengerekből.
  1. A hengerfal és a dugattyúgyűrű súrlódó felületeinek kopásától elhasználódik a henger-dugattyú csoport, ezáltal megnő az olajfogyasztás. A kopás küszöbölhető Revitalizant® segítségével. A Revitalizant® kompenzálja a henger-dugattyú csoport kopását, optimalizálja a hézagokat, ezáltal helyreállítja az olajfogyasztást.
  1. Elszennyeződött a forgattyúház szellőztető rendszere.

Ha meghibásodott a forgattyúház szellőztető rendszere, megnő a nyomás a forgattyúházban, ettől pedig megnő az olajfogyasztás. Ki kell tisztítani a rendszert.

Ez elvégezhető fizikailag a motor szétszerelésével, vagy ápolószerek használatával (a motorolaj jó tisztítási tulajdonságainak köszönhetően).

Használjon Vita Flush − olajrendszer-tisztítót (200-1000 km).

 

Hírek, Cikkek

  • A Xado revitalizant hatásai
    A Xado revitalizant hatásai V. Zozulia, D. Isakov (XADO, Ukrajna) Z. Kolupaieva, A.Pugachev, S.Syrovitskii (NTU KhPI, Ukrajna) A SÚRLÓDÁSI…
  • Xado Maximum hatásvizsgálata
    Xado Maximum hatásvizsgálata XADO Maximum Diesel Truck hatásvizsgálata Volvo 670 Cummins diesel motorja 1,2 millió km futásteljesítmény után…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;