Olajos a légszűrő

Legfőbb okok:

 

 • Jelentéktelen olajréteg jelenhet meg az légszűrőn a légszűrő teljes elszennyeződése esetén vagy a forgattyúház szellőztető rendszerének jelentős elszennyeződése esetén: csövek, olajleválasztó, olajleválasztó szűrője, a forgattyúház szellőztető rendszerének szelepe.
 • A légszűrő súlyos eltömődését és olaj megjelenését a csövekben és a légszűrő-tálcában a forgattyúház magas nyomása okozza, a hengerek és a dugattyúk alkatrészeinek elkopása miatt.

 

 


 

Javaslatok

 

 • A légszűrő felületén megjelenő vékony olajfilm azt jelzi, hogy beszennyeződött a motor kenőrendszere vagy teljesen elszennyeződött a légszűrő.

A légszűrőt szennyeződés esetén ki kell cserélni.

Ha elszennyeződött a motor kenőrendszere, az olajcsere előtt ajánlatos Vita Flush olajrendszer-tisztítót adagolni az olajhoz és járatni 700-1000 km-en keresztül. Ezután ki kell cserélni az olajat és az olajszűrőt. XADO VitaFlush alkalmazásával minden olajcserénél, tisztán tartható a motor és a forgattyúház szellőztető rendszere. 

 

 • Ha súlyosan eltömődött a légszűrő, de a hengerek és a dugattyúk alkatrészeinek kopása nem kritikus (motordiagnosztikával megállapítható), ajánlatos áttisztítani a kenőrendszert XADO VitaFlush-sal, majd idő előtt végrehajtani az olajcserét.

A kenőrendszer XADO VitaFlush-os tisztítása után ajánlatos kezelni a motort motorhoz való XADO Revitalizant®-tal a hengerek és dugattyúk elkopott alkatrészeinek helyreállításához.

A motor kenőrendszerének kezeléséhez ajánlott XADO Revitalizant®: XADO Revitalizant® benzin- és/vagy dízelmotorhoz; illetve Revitalizant® EX120 benzin- és/vagy dízelmotorhoz; 1 Stage Revitalizant® motorhoz; XADO АМС Maximum – Atomic Metal Conditioner Revitalizant®-tal

 • Ha a légszűrő súlyos eltömődését és a forgattyúház szellőztető rendszerének teljes elszennyeződését a hengerek és dugattyúk alkatrészeinek kritikus kopása vagy elroncsolódása okozza (motordiagnosztikával megállapítható), akkor a motoron teljes nagyjavítást kell végezni.

Hírek, Cikkek

 • Mottec Lánc spray
  Mottec Lánc spray Miért különleges a XADO - Mottec Professional - lánc spray? Csak a  Xado- Mottec Professional-lánc…
 • A Xado revitalizant hatásai
  A Xado revitalizant hatásai V. Zozulia, D. Isakov (XADO, Ukrajna) Z. Kolupaieva, A.Pugachev, S.Syrovitskii (NTU KhPI, Ukrajna) A SÚRLÓDÁSI…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;