A motor füstöl

Ha figyelemmel kíséri a kipufogógáz színét, előzetesen megállapíthatja, hogy mi a baja a járműnek:

  • A kipufogófüstnek jellegzetes kék színe van.

Lehetséges okok: elhasználódtak a hengerek és a dugattyúk, a szelepek, a szelepvezetők vagy a szelepszár tömítések, beragadtak (karbonizálódtak) a dugattyúgyűrűk, elhasználódtak a turbófeltöltő tartóinak csapágyai vagy a turbófeltöltő motorjai, nincs szikra valamelyik hengerben (meghibásodott az áramkör). 

  • A kipufogófüst fehér színű.

Lehetséges okok: nedvesség került a motorba és a kipufogórendszerbe, meghibásodott a hűtőrendszer. Hidegindításkor (különösen hideg időben) normális, ha némi füst tapasztalható. Ha a motor az után is füstöl, hogy felmelegedett üzemi hőmérsékletre, feltétlenül szervizbe kell vinni a járművet. 

  • A kipufogófüst fekete színű.

Lehetséges okok: meghibásodott az üzemanyagrendszer, a járművet feltétlenül szervizbe kell vinni átvizsgálásra. 

 Javaslatok


A dugattyúgyűrűk dekarbonizálása: Az Anticarbon − dekarbonizáló motortisztítót az izzítógyertyák nyílásain kell bejuttatni a motor hengereibe.

Az olajrendszer tisztítása: A Vita Flush − olajrendszer-tisztítót a motorolajhoz kell hozzáadni (200-800 km).

A viszkozitás növelése: Atomex Complex olajkezelő − füstgátló olajkezelő.

A motor kezelése Revitalizant®-tal: Atomic Metal Conditioner Maximum 1 Stage Revitalizant®-tal vagy 1 Stage Engine Revitalizant® benzin- és dízelmotorhoz.

A Revitalizant® alkalmazásának köszönhetően a motorban eltűnnek a hengerfurat felületi hibái és helyreáll az alkatrészek geometriája. Ettől megnő a henger kompressziója, javul a hézagok tömítettsége, csökken az olajfogyasztás és kevesebb lesz a füst.
 

 

Hírek, Cikkek

Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;