A dízel üzemanyag megdermed, a dízelmotort nehéz beindítani alacsony hőmérsékleten

Lehetséges okai:

 1. Az évszaknak vagy az éghajlatnak nem megfelelő dízel üzemanyag alkalmazása, valamint teljesítményi követelményeknek nem megfelelő (magas paraffin tartalom) dízel üzemanyag alkalmazása. A dízel üzemanyag megfagyását a paraffin szénhidrogének (paraffinok) jelenléte okozza. Alacsony hőmérsékleten a paraffinok elkezdenek kristályosodni. Ennek eredményeképpen a dízel üzemanyag besűrűsödik és megnő a viszkozitása. A legapróbb paraffin kristályok eltömítik a szűrőket, lerakódnak a csövekben és megakadályozzák az üzemanyag bejutását a hengerekbe.
   
 2. Nedvesség jelenléte a dízel üzemanyagban. A dízel üzemanyagban lévő nedvesség alacsony hőmérsékleten az egész motor üzemanyag-ellátását tönkre teheti. Pozitív hőmérséklet tartományban a víz és az üzemanyag emulziót alkot, amely szétroncsolja a főszűrő patronjait, fagypont alatt pedig a jégkristályok eltömítik az üzemanyagszűrőket.
   


Javaslatok

 1. Ha kényszerűségből az évszaknak, az éghajlatnak vagy a teljesítményi követelményeknek nem megfelelő dízel üzemanyag kerül felhasználásra, akkor a környezeti hőmérséklet lecsökkenése előtt ajánlatos hozzáadni valamelyik speciális gátlószert a dízel üzemanyaghoz.

Megjegyzés: Gyakran előfordul, hogy a dízel üzemanyagot kerozinnal, petróleumolajjal vagy benzinnel keverik. z. Ettől lecsökken az üzemanyag cetánszáma, ami a motor és az üzemanyag-szivattyú további meghibásodásához vezethet. Ezen kívül ezeknek a „téli napolajoknak” igen magas a gyulladáspontja, amitől még gyúlékonyabb lesz a dízel üzemanyag. 

 1. A nedvesség megkötésére és eltávolítására a dízel üzemanyagból ajánlatos rendszeresen alkalmazni a dízelmotorok üzemanyagrendszereihez készült speciális tisztítószerek valamelyikét:  
 • MultiCleaner (Dízel) – üzemanyagrendszer tisztítószer dízelmotorhoz.  Használata kb 5000 km-ként ajánlott. Megtisztítja az üzmanaygrendszert, eltávolítja a lerakódásokat.
   
 • F8 Complex Formula (Dízel) – dízelmotor-védő  a rossz minőségű üzemanyag hatásainak kiküszöbölésére.

 

 

Hírek, Cikkek

 • Hatékonysági tanúsítvány
  Hatékonysági tanúsítvány A mellékelt jegyzőkönyv hat diesel tehergépkocsi, 3 éven át tartó vizsgálatát tartalmazza. Az összefoglaló  eredmény szerint a …
 • Interjú Béza Dániel autószerelővel
  Interjú Béza Dániel autószerelővel ► Mióta használsz Xado motorolajokat? Körülbelül másfél éve. Tavaly szezon elején kezdtük el használni elsősorban négyütemű…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;