2015. június 09.

A sebességváltó zajos, vagy nehezen mozgatható

Kézi sebességváltók esetében a nehéz váltásnak különféle okai lehetnek.

 
Lehetséges okok
  1. Szinkronizálók elhasználódása

Ha az autó már sokat futott, akkor valószínűleg a szinkronizáló vagy az egyes fokozatok kúpos felületei koptak el, ezek okozzák a váltó nehéz, illetve zajos működését.

Megoldási javaslatok

A Xado váltó revitalizáló termékek alkalmazásával a sebességváltóban visszaállíthatók a kúpos súrlódó felületek, és megakadályozható a további kopásuk, ha már kritikus mértékben elkoptak.

A fenti problémára AMC Maximum Transmission 1 Stage Revitalizant terméket javasoljuk, amely nem csak a felület revitalizálását végzi el, hanem az adaléktartalma miatt a váltóolaj kenési tulajdonságait is javítja.

Ha a váltóolaj kenési tulajdonságait nem szükséges javítani, akkor pedig a XADO 1 Stage Revitalizant sebességváltóhoz alkalmazását javasoljuk. Ez beépül a kopott felületekbe és megszűnik a váltó nehéz működése.

Tehergépkocsik esetén, a fentiekkel azonos hatás érhető el AMC Maximum Transmission Diesel teherautókhoz  revitalizálóval.

Egyéb lehetséges kiváltó okok:

  • Sebességváltó villa kopása/meghibásodása
  • Elállítódott  a sebességváltó villa mechanizmusa
  • A tengelykapcsoló beállítása szükséges

Javasoljuk, hogy ezekkel forduljon szakszervizhez.

 

Megjegyzés: Tapasztalatunk szerint revitalizálók alkalmazásával a kézi sebességváltók alkatrészeinél csökkenthető a működési zaj és vibráció, valamint csökkenthető a fogyasztás is (különösen négykerék-meghajtású járművek esetében).

 Atomic Metal Conditioner Maximum Transmission 1 Stage RevitalizanttalXADO 1 Stage Revitalizant sebességváltóhoz    Revitalizant® EX120 kézi sebességváltóhoz     

Hírek, Cikkek

  • Dakar 2014
    Dakar 2014 Dakar 2014 A XADO Chemical Group 2014-ben saját csapattal indul a legendás Dakar rallyn. 2004…
  • Félti új autóját a motorkopástól?
    Félti új autóját a motorkopástól? Ugye Ön is szeretné megvédeni új autóját a motorkopástól? Sokan azt gondolják, a kopás csak…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;