2015. június 09.

Váltóolaj szivárgás

A sebességváltó alkatrészeinek meghibásodása legjellemzőbben a sokat futott járművek magas környezeti hőmérsékleten történő működésekor tapasztalható. Néha olaj jelenik meg a kézi sebességváltó és a motor kapcsolódásánál, a tengelykapcsolón. A sebességváltó szellőztető rendszerének meghibásodása is okozhat olajszivárgást. Ezért ajánlatos először a légbeszívót ellenőrizni és szükség esetén kitisztítani.

Mindazonáltal az olajszivárgás legjellemzőbb oka a tömítések és perselyek rugalmasságának csökkenése - azok elöregedése, magas hőmérsékleten való működése miatt - . Az olajtömítések összezsugorodnak és lazán érintkeznek az alkatrészekkel.

Ebben az esetben helyreállítható a mechanizmus tömítettsége olajadalékok alkalmazásával. Ezek aktív komponense általában egy meghatározott lágyító szer. A lágyító hatásától az olajtömítés anyaga kitágul és szorosabban érintkezik a felületekkel.

 

Javaslatok

 

 

A mechanikus sebességváltók váltóolaj szivárgásának megszüntetésére alkalmazza: 

Atomex Sealer Transmission

 

Hírek, Cikkek

  • Dakar 2014
    Dakar 2014 Dakar 2014 A XADO Chemical Group 2014-ben saját csapattal indul a legendás Dakar rallyn. 2004…
  • JET 100 pancserteszt
    JET 100 pancserteszt JET 100 adalék hatása a benzin vizesedésére Ajánljuk motorosoknak és benzines autóikat télen pihentetőknek Jön…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;