2 év és 15 verseny után ...

2008.07.11.

Csákó Ferenc mérnök-közgazdász
F-500 és F-3-as motorcsónak versenyző, többszörös EB VB I.-III. helyezett

A versenyzés során a propeller meghajtás extrém terhelési viszonyok között működik a 250 lóerős 14000 fordulatszámú motornak köszönhetően. A kis méretű kúpkerekes hajtómű csupán 700 cm3 olajat tartalmaz, ezért minden verseny után le kell cserélni a rendkívüli igénybevétel miatt. Még így is 2-3 futam után javításra, illetve cserére szorul a hajtómű, a fogaskerekek, illetve a csapágyak kopása miatt. A terhelés okozta kopás és főleg a súrlódási veszteség csökkentése és az ezzel járó előnyök döntő fontosságúak a jobb időeredmény elérése miatt.

"Többféle adalékot és hajtómű olajat kipróbáltam már. Ez idáig a legjobb eredményt a XADO fémkerámia felületképző gél és az ugyancsak fémkerámia adalékot tartalmazó XADO 75W-90 hajtómű olaj kombinációjával értem el. Többszöri futam után még mindig sokkal halkabb a meghajtás és semmi előjelét nem tapasztalom az ilyenkor már esedékes kúpkerék és csapágyak cseréjének.

2010.03.01.

Telt az idő, a hajtómű 2 éven át, 15 versenyt és az edzéseket is végigdolgozta a XADO 75W-90 hajtómű olajjal (0,7l töltettel) anélkül, hogy a hajtóművet cserélni kellett volna.
Talán még többet mehetett volna, ám az egyik tűgörgős csapágy kosara széttört, ijesztő zajokat adva ki magából. Szétszedtük és a képeken látható enyhe kopásokat tapasztaltunk. Máskor egy ilyen kosártörés esetén a fémdarabok, görgők sokkal mélyebb nyomokat hagytak a csapágyfelületen és a hajtóművet komplett ki kellett cserélni. A XADO felkeményítette a felületeket, így a sérülés sokkal kisebb a csapon és a házban is."  

 

 

   

Bővebb információ:

Király Motorcsónak Szerviz
1031 Budapest, Római Part 19.
Telefonszám: 242-2372
Fax: 242-2373

www.kiralyjacht.hu

Hírek, Cikkek

  • Vitalitás a motornak
    Vitalitás a motornak újjászületés az elkopott alkatrészeknek Aki ért az autókhoz jól tudja, működés közben egyes fém alkatrészek…
  • A Xado revitalizant hatásai
    A Xado revitalizant hatásai V. Zozulia, D. Isakov (XADO, Ukrajna) Z. Kolupaieva, A.Pugachev, S.Syrovitskii (NTU KhPI, Ukrajna) A SÚRLÓDÁSI…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;