IVECO EUROCARGO 240LE dízel kezelése

2008.03.27.

Eperjesi László magánfuvarozó vagyok. Régóta koptatom az aszfaltot. Volt már sok autóm, hallottam sok csodaszerről, tapasztaltam is többször, hogy nem minden löttytől lesz a motor annyival jobb, mint állítják.

A mostani gépem egy IVECO EUROCARGO 240LE dízel.
Jól szuperál, de a fogyasztását igyekszem csökkenteni, hiszen az közvetlenül zsebre megy. Bizony megitta a 18 litert 100 km-en. Ugyan még csak 230000 km van benne, az olajfogyasztása mégis 3-4 liter volt 10000 km-enként. A mai üzemanyag és olajárak mellett ez komoly terhet jelent.

iveco eurocargo kezelése xado diesel adalékkal  

Amikor először találkoztam a XADO motorolaj adalékkal, azt gondoltam, hogy no lám egy újabb próbálkozás a pénztárcám könnyítésére. A bemutatott nemzetközi tapasztalatok azonban elgondolkoztattak és úgy döntöttem, kipróbálom.
Olajcserekor 6 tubus (6×9ml) XADO kerámia gélt adagoltunk a motorolajba.
A XADO kezelés után néhány száz kilométer múlva feltűnt, hogy az alapjáraton zavaróan rezgő fülkém elcsendesedett, a motor simábban kezdett járni. Úgy kb. 1500 km után a motor nem csak csendesebb, de dinamikusabb is lett, szinte úgy húzott, mint új korában.
Többször ellenőriztem az olajszintet, de mostanáig, 13000 km-el a kezelés után még nem kellett rátölteni. Az üzemanyag átlagfogyasztás mára 16 liter/100 km körül megállapodik.

A következő olajcserekor a XADO motorolajaiból választok majd, mivel azok már tartalmazzák a jótevő fémkerámia adalékot is.

Hírek, Cikkek

  • Xado a TecDoc-ban
    Xado a TecDoc-ban A xado motor és váltó olajokat megtalálhatja a TecDoc adatbázisában, így ha a TecDocban keres…
  • Vitalitás a motornak
    Vitalitás a motornak újjászületés az elkopott alkatrészeknek Aki ért az autókhoz jól tudja, működés közben egyes fém alkatrészek…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;