Kormánymű csapágy javítás xado zsírral

2008.05.15.

A képen egy VW Passat kormánymű tengely csapágyazása látható.
Előélete: tömítési hiba miatt víz került a csapágyba. A rozsda a kép tanúsága szerint "megette" a csapágyat.

Kormánymű csapágy javítás xado javító zsírral 1
Kormánymű csapágy javítás xado javító zsírral 2

A csapágyat leszerelni nem lehetett (nem volt értelme), mert a belső gyűrű közvetlen a tengely anyaga volt. Veszteni való nem lévén, kipróbáltuk, mit tud a XADO repairing zsír. Ez az anyag mintegy 80%-os kopást képes helyreállítani. Amint látható ez a kopás sokkal nagyobb ennél.

Feltöltöttük a csapágymaradványt XADO zsírral, majd egy fúrógéppel a tengelyt forgatni kezdtük a külső gyűrűben. Az első fordulatok alatt meglehetős csikorgást, kattogás hallottunk, majd egyre simább járás után elfogadható mértékü csapágyzajt adott.
Nem állítjuk, hogy a gyári új csapággyal azonos értékű csapágyat kaptunk, azonban összeszerelve a kormánymű a mai napig is elfogadhatóan működik.

Ez egy extrém eset, de a Xado gyártója általában azt szavatolja, hogy a gyári tűréshatár szélére kopott csapágyat képes helyreállítani.

Hírek, Cikkek

  • Xado Maximum hatásvizsgálata
    Xado Maximum hatásvizsgálata XADO Maximum Diesel Truck hatásvizsgálata Volvo 670 Cummins diesel motorja 1,2 millió km futásteljesítmény után…
  • Vitalitás a motornak
    Vitalitás a motornak újjászületés az elkopott alkatrészeknek Aki ért az autókhoz jól tudja, működés közben egyes fém alkatrészek…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;