Opel Corsa 1.6 GSI váltó javítás

2008.03.17.

Vincze Gábor árufuvarozó vagyok, szabadidőmben megrögzött rallys. Van egy Opel Corsa 1.6 GSI-m. Nem mai csirke, de versenyezni pont jó.

 

A március 15-i FRT rallyra készültem, ám a váltóm iszonyú hangja miatt kétséges volt az indulás. Idő nem volt már a szétszedésre, javításra, de mindenképpen startolni akartunk. Véletlenül jártam a Forex Autóalkatrész Nagykereskedésben, ahol éppen a szétszedés nélküli hajtómű javításról beszélgettek. A dolog lényege egy bizonyos XADO fémkerámia adalék, amelynek létezik váltóba tölthető verziója is.

 

Nem hittem ugyan a "csodában", de más választásom nem nagyon volt, így lesz-ami-lesz alapon kipróbáltam.

Xado váltó javítás egy opel corsán

Vettem hát egy adagot, ami úgy nézett ki, mint egy kis méretű fogkrémes tubus, mindössze 9ml. Ezt belenyomtuk a váltóba. Alig mentünk két utcányit és nem akartunk hinni a versenyzajhoz szokott fülünknek. A váltó nem csak hogy elcsendesedett, hanem kezesebb is lett. Úgy járt, mint kés a vajban. Hátra volt még az igazi próbatétel, maga a verseny. Vajon kibírja-e a gyilkos futamot és meddig marad meg a hatása?

A váltónk a versenyt kibírta. El is határoztuk, hogy javítás nélkül futunk neki az április 12-i FRT rallynak, mert a váltó azóta is csendesen muzsikál.
A következő motorolaj cserénél kipróbáljuk a fémkerámiával adalékolt, speciálisan a rally sportra kihegyezett 10W-60 versenyolajat.

 

 

Hírek, Cikkek

  • Mottec Lánc spray
    Mottec Lánc spray Miért különleges a XADO - Mottec Professional - lánc spray? Csak a  Xado- Mottec Professional-lánc…
  • Interjú Béza Dániel autószerelővel
    Interjú Béza Dániel autószerelővel ► Mióta használsz Xado motorolajokat? Körülbelül másfél éve. Tavaly szezon elején kezdtük el használni elsősorban négyütemű…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;