Xado olajok alkalmazása Skoda 120 L autóhoz

2009.09.15.

A Skoda Klub Hungary  nagy érdeklődés mellett, a különösen kanyargós ,  Kakucsringen rendezte meg a Speed Proex Kupa 3. fordulóját. A versenyen Patonai László a Pato Motorsport versenyzője első helyezést ért el a Xado kenőanyagokkal üzemeltetett Skoda 120 L típusú autójával az 1500 cm³-es kategóriában. Különösen nehéz dolga volt, mert az autó farában csak egy 1300 cm³-es tuningolt Favorit motor működött. Így szükség volt minden teljesítménynövelési lehetőségre pl. a motor belső súrlódását csökkentő Xado 10W-60 Rally Sport motorolajra, és a sebességváltó valamint a differenciálmű veszteségeit csökkentő fémkerámia géllel ellátott 75W-90 szintetikus hajtóműolajra.

A sikerhez hozzájárult, hogy az átalakított hengerfejjel és két dupla Weber karburátorral ellátott 120 lóerő körül teljesítő motor, még könnyített főtengelyt, dugattyúkat és lendkereket kapott, amik a gondos kiegyensúlyozás után akár 8000 f/p-ig történő pörgetést is lehetővé tettek.

Skoda 120 L és a xado olajok

Hírek, Cikkek

  • Félti új autóját a motorkopástól?
    Félti új autóját a motorkopástól? Ugye Ön is szeretné megvédeni új autóját a motorkopástól? Sokan azt gondolják, a kopás csak…
  • Toronyóra
    Toronyóra Erősebb az idő vasfogánál! A XADO revitalizáló szer egy egyedülálló műkincs, Európa talán legöregebb működő…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;