Tudományos háttér

A  Chin Huan Egyetem Tudományos Kutatási Intézete egy kiterjedt vizsgálatot végzett XADO revitalizáló gél-el aminek összefoglalását itt közöljük. A eredeti teljes leírást ide kattintva érheti el ppt formátumban.

A tesztelést laboratóriumi körülmények között végezték az erre a célra készített eszközzel ami egy tárcsából és egy a tárcsán gördülő hengerből ált. A revitalizálóval történt kezelés után a henger 300 órán keresztül gördült a tárcsán különböző nyomást alkalmazva.

A teszteléshez használt másik eszköz egy 12V-90-es diesel motor volt aminek dugattyúját és a hengerfalát vizsgálták. Elektronmikroszkóppal és spektrumanalizátorral vizsgálták a felületek szerkezetét és agyagösszetételét a kezelés előtt közben és utánna.

A teszteszköz felülete

Az alábbi képen a gördülő henger metszetéről készült elektronmikroszkópos felvétel látszik, valamint a jelzett pontokon fotoelektron spektrum analizátorral (XPS) elemezték az anyagtartalmat.
Ebből látszik hogy a felülethez közel a széntartalom feldúsult ami a fém-kerámia struktúra kialakulását jelenti. Beljebb haladva a széntartalom egyre kevesebb ami azt jelenti hogy a fém-kerámia réteg nem alkot egy külön réteget hanem fokozatos átmenet képez az eredeti fém felülettel. A táblázat és a diagrama legszélső po nt anyagszerkezetét mutatja, a képen lévő értékek pedig az adott pont széntartalmát mutatják.


A diesel motor hengerének felülete

Az alábbi képek különböző felbontásban mutatják a tesztelt motor hengerének metszetéről készült elektronmikroszkópos felvételeket.
A, a henger anyaga
B, a xado revitalizáló által létrehozott fémkerámia felület
C, a felvétel készítéséhez használt fekete gumi segédanyag.

 


Súrlódási együttható változása

Az alábbi képek a kezelés elötti és utáni súrlódási eggyütható mérésének diagramját mutatja. Ebből jól látszik hogy kezelés után a súrlódás drasztikusan lecsökkent 0,01-0,02-es szintre, ami az eredeti érték tized-huszad része.


Fémkopadék változása a folyamat alatt

Egy másik tesztben 450 km megtétele után kezelték a motort xado revitalizálóval és mérték az olaj fémkopadék tartalmát 600,1600,3600,6600 km megtétele után.
A végeredmény az hogy a kezelés után az olaj fémkopadék tartalma majdnem hogy megszűnt, ami annak az eredménye hogy a fémkopadék a xado hatóanyagával egy fém-kerámia réteget hozott létre és visszaépült az henger és a dugattyú felületébe.Tudományos források

Az alábbi publikációk nem a xado revitalizálásról szólnak, hanem magáról a felületképző technológiát elemzik, ami ma már a tribologiai tudományok elismert ága.
Az elsőt a több mint 10000 tagot és 150 céget tömörítő Society of Tribologist and Lubrication Engineers (Tribologiai és kenőolaj mérnökök szövetsége) adta ki, amiben megerősití hogy a xado termékek mögött álló technologia bizonyítottan létezik és hatásos. A másikban a Szerb Tribologiai Társaság független kutatásokra támaszkodva szintén megerősíti a technológia hatásosságát.

 

Kutatások, fejlesztések

A xado kutatói, mérnökei folyamatosan fejlesztik a termékeiket ami az igen tág termékpalettából is látszik. A tribologogia tudomány szinte valamennyi eseményén részt vesznek, hogy a legfrissebb kutatásokat is felhasználhassák saját fejlesztéseikben, valamint tudassák a szakmával az elért eredményeket.

Isakov előadása a xado revitalizant hatásairól a Nápolyi konferencián

14. Nemzetközi Tribologiai Konferencia
 

További cikkek:
Link: D. Isakov:  Tanulmány a Xado revitalizant hatásairól

Hírek, Cikkek

  • A Xado revitalizant hatásai
    A Xado revitalizant hatásai V. Zozulia, D. Isakov (XADO, Ukrajna) Z. Kolupaieva, A.Pugachev, S.Syrovitskii (NTU KhPI, Ukrajna) A SÚRLÓDÁSI…
  • JET 100 pancserteszt
    JET 100 pancserteszt JET 100 adalék hatása a benzin vizesedésére Ajánljuk motorosoknak és benzines autóikat télen pihentetőknek Jön…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;